Conflict als cadeau voor de groei van je team

Conflict als cadeau voor de groei van je team!

Twee aparte opleidingsdagen. 

Doelgroep:

Leidinggevenden in het onderwijs of de sociale sector die samen mét hun medewerkers de omgangscultuur willen vernieuwen. Je kiest voor deze opleiding wanneer de psychologische veiligheid in je team voldoende aanwezig is. 

Waarom volg je deze opleiding?

Meestal zijn we bang voor conflicten terwijl ze een belangrijk signaal zijn voor een noodzakelijke verandering. Het oneens zijn met elkaar is net een groeikans, een mogelijkheid om onszelf te verrijken met nieuwe en andere ideeën, inzichten en gevoelens. Hoe meer diversiteit aan gedachten en overtuigingen, hoe rijker het ontwikkelingsniveau kan zijn!

Helaas leven wij in een cultuur waar we conflict vermijdend zijn en elkaar geen pijn mogen of willen doen. Toch niet rechtstreeks. Daarentegen praten we wel over mensen, zeg maar roddelen, en kwetsen we elkaar op die manier. Terwijl de echte (legitieme) ontvanger van de boodschap ver van ons weg is.

We streven teveel en te vaak naar gelijkgezindheid en eenvormigheid met de wens in harmonie te kunnen samenwerken. Op zich is dat mooi maar het zorgt na een tijd voor een stagnering die de ontwikkeling afremt. Als mens willen we ons immers continu ontwikkelen en dát is een van de drijfveren van het leven. Wanneer een team zich te lang vasthoudt aan éénzelfde  omgangscultuur vertraagt de ontwikkeling. Het andere uiterste, waar een team continu in spanning leeft, geraakt ook niet vooruit. De uitdaging is dus te zorgen voor een balans tussen spanning (conflict) en verbinding (harmonie).

Hoe knap zou het zijn wanneer je als leidinggevende die cultuur in je team kan vernieuwen? De cultuur waar je elkaar geen pijn wilt of mag doen ombuigen naar een mentaliteit waar het oneens zijn met elkaar net een kans is om te ontwikkelen? Dat je een sfeer creëert waar mensen oprecht nieuwsgierig zijn naar de andere mening of beleving van collega’s?

Als leidinggevende kan je dus zorgen voor een mentaliteitsverandering die het balanceren tussen de twee bewegingen mogelijk maakt.

Hoe doe je dat?

  1. Herken en erken de verschillende conflictsignalen. Zowel de “koude” als de “warme” signalen.
  2. Overschouw je persoonlijke bijdrage als leidinggevende. Wat doe jij wel of niet in deze dynamiek?
  3. Leer constructief confronteren en de waarheid benoemen zonder te oordelen.  
  4. Ontwikkel een woordenschat en gebruik werkvormen die de vastgeroeste patronen in je team doorbreken en uitnodigen tot vernieuwing.
  5. Werk met het team het waardenpallet uit waar iedereen achter staat en zet dit om in concrete en realiseerbare vaardigheden. Dit pallet wordt het toetsbord tijdens vergaderingen of moeilijke gesprekken. ‘Houd ik me aan deze vaardigheden? Ben ik zelf met de juiste intentie in contact met de andere? Kan ik voor mezelf uitmaken waarom ik zo handel en kan ik dat duidelijk maken zonder te strijden of het slachtoffer te zijn? ‘

Deze vernieuwing realiseren vraagt tijd en bewustwording. Tijdens de twee verschillende opleidingsdagen krijg je als leidinggevende de inzichten en tools om hier concreet mee aan de slag te gaan.

PRAKTISCHE INFO:

Data: maandag 27 januari 2020 en maandag 10 februari 2020 

Plaats: Gennepstraat 5 te Zelem , onthaal vanaf 9.00u, start om 9.30u en eindigen om 16.30u.

Kostprijs: 150 euro per dag, 300 euro voor beide dagen. (excl. btw. Leidinggevende uit het onderwijs betalen geen btw). Je krijgt koffie, thee, water en versnaperingen. Verse soep en brood. Je brengt zelf wat extra lunch mee.

Interesse? Neem contact met me op via geertje@eenvrouwszaak.be of 0474/ 43 07 50

GRATIS! Top 5 van aandachtspunten bij conflicten!

Vul je e-mailadres in en ontvang gratis een PDF met de 5 aandachtspunten bij conflicten.